Advertisement:

::TECHNO SPOT::root, upgrade, custom roms...

Discussion in 'Tecno' started by AmBy, Jan 10, 2014.

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 1)

    • Administrator
    • Super Moderator
    • Forum Author
    • Guru Member

    Oh33z Administrator

    Member Since:
    Jan 21, 2011
    Message Count:
    1,772
    Likes Received:
    301
    Sponsored Links:
    HOW TO CREATE
    CWM RECOVERY FOR YOUR
    M5.

    First Root your phone.

    Enable Usb debugging on ur
    phone

    Back up your stock rom with
    online nandroid backup

    Google android usb driver for ur phone
    and install on your system (P.C)

    Download Mtk droid tools google it

    Copy your
    boot.img from your phone
    stock rom back up to your PC.

    connect your phone to system
    and open MTK droid tools,

    click on root(It
    must change from color yellow
    to green) at the bottom

    switch tab to root.backup.recovery

    Tick to choose d boot.img file And click on recovery and boot Den locate ur boot.img (it will
    ask u to locate ur boot.img u
    copy to ur system)

    After all dis it will keep
    prompting you in a small
    dialogue box dt will keep popping up. Den click yes to all pop up you
    see till ur phone boots into
    recovery.

    kudos to Abtundex.( NL)
    • Administrator
    • Super Moderator
    • Forum Author
    • Guru Member

    Oh33z Administrator

    Member Since:
    Jan 21, 2011
    Message Count:
    1,772
    Likes Received:
    301
    you'll need to install a custom recovery
    • Administrator
    • Super Moderator
    • Forum Author
    • Guru Member

    Oh33z Administrator

    Member Since:
    Jan 21, 2011
    Message Count:
    1,772
    Likes Received:
    301
    poot does the job. i'll soon add it to op, check the forum
    • GL Legend
    • Guru Member

    tosyn GL Legend

    Member Since:
    Sep 30, 2010
    Message Count:
    874
    Likes Received:
    36
    please how do i get .obb folder in my phantom a+ cos i ve checked the necessary folders and its not present there.

    fahrenheit Upcoming Guru

    Member Since:
    Mar 13, 2013
    Message Count:
    69
    Likes Received:
    12
    thanks broda

    Oxford Member

    Member Since:
    Apr 7, 2013
    Message Count:
    14
    Likes Received:
    0
    please gurus help me, my tecno d7 cannot play game from memory card, n d inbuilt memory is just about 1.3gb. imagine playing game like FIFA 2014 which 1.2gb. dis has really made me not to have a single game n enjoy my done since I bought it
    • Administrator
    • Super Moderator
    • Forum Author
    • Guru Member

    Oh33z Administrator

    Member Since:
    Jan 21, 2011
    Message Count:
    1,772
    Likes Received:
    301
    create the folder yourself
    • Administrator
    • Super Moderator
    • Forum Author
    • Guru Member

    Oh33z Administrator

    Member Since:
    Jan 21, 2011
    Message Count:
    1,772
    Likes Received:
    301
    it doesn't play at all or it's laggy?

    Oxford Member

    Member Since:
    Apr 7, 2013
    Message Count:
    14
    Likes Received:
    0
    I doesn't play, want I open d game to play, it will tell me resource not found. but d file is there in d memory card

    Oxford Member

    Member Since:
    Apr 7, 2013
    Message Count:
    14
    Likes Received:
    0
    I doesn't play, when I open d game
    to play after installation, it will tell me resource not
    found. but d file is there in d memory. then I was told from the place I went to put the game DAT d fone cannot play game from memory card.
    • Guru Member

    Abu-talib Guru Member

    Member Since:
    May 6, 2013
    Message Count:
    333
    Likes Received:
    20
    Current Phone:
    Samsung Galazy s3 - Android 4.3
    Team M5 no get mouth

    fahrenheit Upcoming Guru

    Member Since:
    Mar 13, 2013
    Message Count:
    69
    Likes Received:
    12
    team M5 rocks....pls sir dmed n amby can i install cwmr on my phone using Recovery tools

    Sammtos Upcoming Guru

    Member Since:
    Oct 22, 2013
    Message Count:
    150
    Likes Received:
    13
    try to select sdcard as d preffered installation location in system settings. also make sure u place obb data in sdcard/android/obb and other data files in sdcard/android/data. try it out. n make sure u place d right data file/folder...
    AmBy likes this.

    Sammtos Upcoming Guru

    Member Since:
    Oct 22, 2013
    Message Count:
    150
    Likes Received:
    13
    who told u?!? ...

    Sammtos Upcoming Guru

    Member Since:
    Oct 22, 2013
    Message Count:
    150
    Likes Received:
    13
    it won't work dat way... use mtkdroid tools... I'm speaking 4rm personal experience
    AmBy likes this.

    vinsly009 Upcoming Guru

    Member Since:
    Jun 7, 2012
    Message Count:
    84
    Likes Received:
    9
    Current Phone:
    infinix hot note

    please hw do i go about that?????
    • Guru Member

    Shyman Guru Member

    Member Since:
    Sep 6, 2011
    Message Count:
    393
    Likes Received:
    7
    pls i need stock rom for tecno l3. the one posted by dmedalion on dropbox aint downloading with my IDM. any help plsssssss???????

    troyota14 Upcoming Guru

    Member Since:
    Dec 21, 2013
    Message Count:
    213
    Likes Received:
    26
    is it possible to upgrade ur techno phone?

    vicxp Upcoming Guru

    Member Since:
    Nov 5, 2013
    Message Count:
    179
    Likes Received:
    12
    guys pls i need urgent answers to this
    questions.i want to root my a+ and i need the safest
    and best methods, and do i need to back up my apps
    and files before doing this and lastly after rooting will i
    still gain full access to google play store and
    importantly its updates.

    Plantine Member

    Member Since:
    Jan 8, 2014
    Message Count:
    2
    Likes Received:
    0
    Current Phone:
    Tecno - Android 4.1
    Sammtos guru, please any idea on how to modify whatsapp max group user?

    Sammtos Upcoming Guru

    Member Since:
    Oct 22, 2013
    Message Count:
    150
    Likes Received:
    13
    i dnt use d app. got no idea abt it. chk google, if it's possible, you'll get d procedure.
    Plantine likes this.

    d field marshal Upcoming Guru

    Member Since:
    Oct 11, 2013
    Message Count:
    118
    Likes Received:
    5
    Current Phone:
    techno N9
    Use framaroot....n yes wen u root ur A+, u still av ful access 2 playstore
    Hapi rootin...:deuce:
    AmBy likes this.
    • GL Legend
    • Guru Member

    toshibasexy omo to sexy

    Member Since:
    Oct 2, 2010
    Message Count:
    1,056
    Likes Received:
    122
    Current Phone:
    Nokia e-71
    after rooting which one will i
    uninstall btw framaroot nd supersu

    Prestige Upcoming Guru

    Member Since:
    Oct 11, 2010
    Message Count:
    103
    Likes Received:
    13
    Current Phone:
    Gionee P4
    None
    • GL Legend
    • Guru Member

    toshibasexy omo to sexy

    Member Since:
    Oct 2, 2010
    Message Count:
    1,056
    Likes Received:
    122
    Current Phone:
    Nokia e-71
    thanks guy
    • GL Legend
    • Guru Member

    toshibasexy omo to sexy

    Member Since:
    Oct 2, 2010
    Message Count:
    1,056
    Likes Received:
    122
    Current Phone:
    Nokia e-71
    • GL Legend
    • Guru Member

    toshibasexy omo to sexy

    Member Since:
    Oct 2, 2010
    Message Count:
    1,056
    Likes Received:
    122
    Current Phone:
    Nokia e-71
    • GL Legend
    • Guru Member

    toshibasexy omo to sexy

    Member Since:
    Oct 2, 2010
    Message Count:
    1,056
    Likes Received:
    122
    Current Phone:
    Nokia e-71
    pls help on how to close some stubborn applications nd restrict some application from connecting to d network. what can i use both d framaroot nd supersu for after finish rooting
    • Administrator
    • Super Moderator
    • Forum Author
    • Guru Member

    Oh33z Administrator

    Member Since:
    Jan 21, 2011
    Message Count:
    1,772
    Likes Received:
    301
    Try Greenify, droidwall
    Just leave those apps alone

    Prestige Upcoming Guru

    Member Since:
    Oct 11, 2010
    Message Count:
    103
    Likes Received:
    13
    Current Phone:
    Gionee P4
    Oga abeg leave those apps alone like U v been told. I use droidwall to restrict apps from using the internet
    AmBy likes this.

Sponsored Links:

Share This Page